Za industrijske i privredne zone u Hadžićima i Starom Gradu 991.250 KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za industrijske i privredne zone u Hadžićima i Starom Gradu 991.250 KM

24.12.2019. 07:53 / Izvor: Akta.ba

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić potpisao je jučer anekse sporazuma o sufinansiranju projekata za infrastrukturno uređenje privredne i poslovne zone, kao i industrijske sa načelnicima općina Stari Grad i Hadžići, Ibrahimom Hadžibajrićem i Hamdom Ejubovićem, te direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirzom Hulusićem.

Ministarstvo privrede je za ove projekte izdvojilo 991. 250 KM.

Kako je navedeno, sredstva u iznosu od 400.000 KM namijenjena su za realizaciju projekata na području Općine Stari Grad. Planirano je da se od tog iznosa, 250.000 KM utroši na rekonstrukciju poslovne zone u ulici Štrosmajerova i to za odvodnju i postavljanje rasvjete.

Za izvođenje radova na rekonstrukciji poslovne zone od Katedrale do Slatkog ćošeta osigurano je 150.000 KM, i to za sanaciju pješačke zone sa odvodnjom i vodovodnom mrežom.

Za infrastrukturno uređenje industrijske zone u Općini Hadžići izdvojeno je 591.250 KM. Navedeno je da će ovim finansijskim sredstvima nastaviti realizirati izgradnja vodovodne i fekalne kanalizacione mreže, kao i da će nastaviti s izgradnjom oborinske kanalizacije u industrijskoj zoni Hadžići.

Kanton Sarajevo putem obezbjeđenih sredstava kontinuirano sufinansira projekte koje općine realizuju u privrednim i poslovno industrijskim zonama u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta i otvaranja mogućnosti za nova ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta, poručeno je nakon potpisivanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti