Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za most na Savi kod Svilaja zainteresovana i EU

23.07.2020. 09:04 / Izvor: Akta.ba

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović prisustvovao je jučer u Vojkovićima svečanom otvaranju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.

Na svečanom otvaranju iskorištena je prilika da ministar Mitrović sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom razmotri pitanje stavljanja u funkciju završenog mosta preko rijeke Save kod Svilaja, za šta postoji zainteresiranost bosanskohercegovačke i hrvatske strane ali i Evropske unije.

Naime, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, na čelu sa ministrom Mitrovićem, učinit će sve napore da se do septembra otvori privremeni granični prijelaz za prelazak putnika i automobila kako bi se izbjegli dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

Istovremeno bi se odvijao promet putnika na novoizgrađenom mostu sve do završetka graničnog prijelaza čije je otvaranje predviđeno početkom 2021. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti