Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za plate u Željeznicama FBiH 3 miliona KM

22.12.2020. 15:44 / Izvor: Akta.ba

Vlada FBiH donijela je Odluku o dodjeli  sredstava JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. na ime finansijske pomoći u okolnostima pandemije COVID-19 u iznosu od 3.000.000 KM.

Ova sredstva utvrđena su u Budžetu Federacije BiH za 2020. godinu i bit će dodijeljena JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo u vidu subvencije.

Namijenjena su za isplatu plaća, isključivo do visine minimalno utvrđene bruto plaće u Federaciji BiH, uključujući doprinose i pripadajuće poreze i tekuće troškove poslovanja. 

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo da sa JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo kao korisnikom finansijske pomoći zaključi ugovor kojim će biti uređena međusobna prava i obaveze i koji treba sadržavati elemente propisane Uredbom o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti