Za podršku dizanja svijesti o okolišu podijeljeno 200.000 KM

23.09.2014. 12:55 / Izvor: eKapija.ba
Za podršku dizanja svijesti o okolišu podijeljeno 200.000 KM

Radi se o programu za koji su bila namijenjena sredstva u ukupnom iznosu od 200.000 KM, na kojem su pravo sudjelovanja imale nevladine organizacije koje se bave zaštitom okoliša, obrazovne institucije i medijske kuće.

Temeljem Javnog poziva za odabir korisnika sredstava "Akcioni plan strategije okoliša“ Federacije BiH za 2014.godinu Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je rezultate javnog poziva o izboru korisnika sredstava za program "Podrška dizanja svijesti o okolišu u Federaciji BiH“ Program 3.    

Radi se o programu za koji su bila namijenjena sredstva u ukupnom iznosu od 200.000 KM, a na kojem su pravo sudjelovanja imale nevladine organizacije koje se bave zaštitom okoliša, obrazovne institucije i medijske kuće.

Podsjetimo, Javni poziv za odabir korisnika sredstava "Akcioni plan Strategije okoliša" za 2014. godinu imao je još dva programa.

Prvi je "Sufinanciranje projekata za zatvaranje tehnički neuređenih općinskih deponija, unapređenje rada postojećih regionalnih centara za upravljanje komunalnim otpadom i/ili tehničko unapređenje postojeće infrastrukture i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom na području Federacije Bosne i Hercegovine", u ukupnom iznosu od 1.400.000,00 KM, te program "Sufinansiranje podrške boljem funkcionisanju upravljanja uspostavljenim zaštićenim područjima u Federaciji BiH", u ukupnom iznosu od 350.000,00 KM.

Svrha programa je bila poboljšanje kvaliteta usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva na području Federacije BiH, a s namjerom obogaćivanja ponude i stvaranja novog i prepoznatljivog turističkog proizvoda, kao i novog zapošljavanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti