Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za podsticaj privrednim subjektima 4 miliona KM

22.04.2021. 13:49 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u investicione projekte u ovoj godini, a ukupan iznos sredstava je 4.000.000 KM.

Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz oblasti - industrija tekstila, odjeće i obuće, drvoprerađivačka industrija, metalna i elektro industrija, , industrija gume i plastike, papirna industrija i industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Od ukupnog iznosa najmanje 25 posto sredstava biće odobreno privrednim subjektima koji zapošljavaju do 50 radnika ili koji su ostvarili poslovni prihod u 2020. godini do 3.000.000 KM, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Uslovi za ostvarivanje prava na sredstva, namjena, kriterijumi za ocjenjivanje prijava i druga pitanja od značaja za postupak dodjele sredstava propisani su uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, nabavku nove ili korištene opreme koja nije starija od 12 godina, ili razvoj i inovaciju.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti