Za pokretanje proizvodnje u rudniku Tušnica 60.000 maraka

31.05.2013. 10:11 / Izvor: eKapija.ba
Za pokretanje proizvodnje u rudniku Tušnica 60.000 maraka

Premijer Nediljko Rimac predložio je da taj iznos bude veći, 130.000 KM, i za nadati se da će se uspjeti pokrenuti proizvodnja te osigurati plasman proizvoda i usluga.

Vlada Hercegbosanske županije donijela na sjednici održanoj ove sedmice odluku o davanju potpore za pokretanje industrijske proizvodnje u JP Rudnici uglja Tušnica Livno od 60.000 KM, umjesto 130.000,00 KM koje je predložio predsjednik Vlade Nediljko Rimac, a u svrhu pokretanja procesa proizvodnje i plasmana proizvoda i usluga.

Ministri u Vladi su dali suglasnost na program utroška sredstava u iznosu od 597.000 konvertibilnih maraka Ministarstvu unutarnjih poslova. Predviđeno je da se ukupni iznos utroši na nabavu računala i uredske opreme, odjeće i obuće za policijske službenike, službenih vozila, policijske opreme, održavanje zgrada MUP-a i izradu projektne dokumentacije.

Donesena je odluka o imenovanju članova Županijskog povjerenstva za popis stanovništva, kućanstva i stanova u BiH za 2013. godinu, te je prihvaćen zahtjev Agencije za privatizaciju kojoj je, iz stavke ‘potpora neprofitnim organizacijama’, određen iznos od 130.000 KM za 12 mjeseci tekuće godine. Razmatrano je i usvojeno izvješće Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih o stanju u zdravstvenim ustanovama Hercegbosanske županije, te izvješća Ministarstva financija o izvršenju županijskog proračuna za 2012. i njegovu izvršenju u prvom kvartalu 2013.

Sva navedena izvješća bit će upućena u skupštinsku proceduru.

Vlada je donijela i Zaključak o podršci projekta vodoopskrbe livanjske općine u svrhu realizacije Projekta „Razvoj sustava vodoopskrbe za općinu Livno, II-faza –Sjeverni krak“, te Odluku kojem će Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih darivati Radostinu Spajić, majku trojki koji su rođeni u županijskoj bolnici Livno, s jednokratnom pomoći u ukupnom iznosu od 1.500,00 KM, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti