Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za poljoprivredni sektor u BiH objavljen javni poziv vrijedan 1,8 miliona KM

Za poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH objavljen javni poziv vrijedan 1,8 miliona KM

19.05.2020. 10:25 / Izvor: Akta.ba

Projekat Evropske unije EU4Business objavio je javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava kako bi se ublažio negativan uticaj COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor u Bosni i Hercegovini. 

Na javni poziv, vrijedan 1,8 miliona KM, mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća, obrti/preduzetnici i/ili zadruge sa uspostavljenom mrežom kooperanata/individualnih poljoprivrednih proizvođača koji se bave: 

  • proizvodnjom i/ili otkupom i/ili skladištenjem i/ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda; ili
  • proizvodnjom i/ili otkupom i preradom, skladištenje i plasmanom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Putem ovog javnog poziva projekat EU4Business želi doprinijeti ublažavanju posljedica pandemije COVID-19 kroz podršku smanjenju i optimizaciji operativnih troškova, održavanju produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH; stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti, te promovisanju prakse održivog razvoja uključujući bolje upravljanje prirodnim resursima i očuvanje okoliša i zaštitu ljudi.

Sva zainteresirana preduzeća, zadruge i preduzetnici mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranica EU4Business www.eu4business.ba i UNDP-a www.ba.undp.org pod sekcijom Javni pozivi.

Kako bi se što efikasnije djelovalo i pomoglo djelatnicima u primarno poljoprivrednoj proizvodnji, procedura prijave na poziv je pojednostavljena i čitav proces značajno skraćen.

Rok za podnošenje prijava je srijeda, 3. juni 2020. godine do 15.00.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti