Vijesti

Za predstojeću zimsku sezonu domaće planine najprimamljivije

04.11.2008. 13:26 / Izvor: Dnevne novine SAN

Prodaja turističkih aranžmana za predstojeću zimsku sezonu u nekim bh. agencijama je počela već u augustu, a bh. građani su najviše zainteresovani za privatni smještaj na domaćim planinama.

"U ponudi imamo hotelski smještaj gdje noćenje na bazi polupansiona košta 95 eura, u privatnom smještaju 35 eura, te najam vikendica i vila od 120 do 200 eura. Rezervacije za privatni smještaj su počele već augustu i skoro da se nema šta prodavati", kazala je Marina Jokić iz Turističke agencije VIP Jahorina, te dodala da će doček Nove godine biti organizovan u svim hotelima. Prema riječima Davora Ljubića iz agencije Global Tour iz Mostara, interesovanje za zimovanje i doček Nove godine još nije počelo. "Veća je zainteresovanost za hodočašća koja su u ponudi za naredni period i već imamo dosta prodatih aranžmana. U ponudi za doček Nove godine imamo Hrvatsku i Hercegovinu ali zainteresovanost još nije počela", kazao je Ljubić za "San".

Za aranžmane u hotelu Maršal, prema riječima rukovodioca prodaje Dragana Mijića, zainteresovani su stalni gosti. "Ove godine imamo najave zimovanja bh. građana iz dijaspore i veliki interes turista iz Hrvatske i Slovenije. Cijene noćenja su ostale iste tako da i ove godine noćenje u terminu do Nove godine iznosi 85 KM dok u samom terminu iznosi 105 KM", kazao je Mijić, te dodao da je novogodišnji doček velika atrakcija hotela. "Cijena za goste hotela za obje večeri je 100 KM, a za sve druge je 100 KM prva noć i 50 druga i još uvijek ima mjesta", kazao je on. Prema riječima turističkih djelatnika, bh. građani se najviše raspituju za zimovanje u Sloveniji i Austriji, a najprimamljiviji aranžmani za doček Nove godine su Pariz po cijenama od 670 do 1.000 KM i Dubrovnik po cijeni od 400 do 800 KM.

Oni se nadaju da će interes građana za zimske aranžmane biti veći početkom zimske sezone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti