Za putovanje avionom biće potreban negativan test na koronavirus

02.05.2020. 08:54 / Izvor: Agencije
Za putovanje avionom biće potreban negativan test na koronavirus

Mihajlović je potvrdila da je Srbija spremna da otvori aviosaobraćaj.

Svi građani koji budu željeli da putuju avionom moraće da imaju test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju, izjavila je u četvrtak, 30. aprila, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ministarka je gostujući na Televiziji Prva, rekla da će se u putničkom aviosaobraćaju voditi računa o mjerama bezbjednosti, u skladu sa preporukama ljekara. Ona je apelovala na građane da budu oprezni i ne kupuju aviokarte koje već sada nude neke lou-kost kompanije, imajući u vidu to da država još nije izdala nijedno odobrenje za rad.

"Da bi bilo koji avion poletio ili sletio na naš aerodrom potrebno je rješenje Ministarstva i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Takva odobrenja za rad nikome nismo dali i vrlo je rizično sada kupovati karte, jer nije sigurno kada će letovi krenuti", objasnila je Mihajlović.

Mihajlović je potvrdila da je Srbija spremna da otvori aviosaobraćaj, ali da će se to dogoditi u dogovoru sa Evropom, s obzirom na to da za sada nigde nema putničkih letova.

"Naši avioni, posada i aerodromi su spremni da započnu letove, ali kako se budemo zajednički dogovarali sa Evropom, tako ćemo i otvarati letove. Po nekim preporukama, govorimo o intervalu između 15. i 18. maja", precizirala je ona.

Prema njenim riječima, aviosaobraćaj svuda u svijetu trpi štetu, koja se u Evropi procijenjuje na 160 mlrd eura, dok u Srbiji šteta do sada iznosi približno 30 mil eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti