Za realizaciju projekata neophodna što bolja koordinacija resornih ministarstava

05.02.2019. 15:52 / Izvor: Akta.ba
Za realizaciju projekata neophodna što bolja koordinacija resornih ministarstava

Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić održao je danas sastanak s ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem.

Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić održao je sastanak s ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem.

Na sastanku su razmatrana aktualna pitanja, među kojima su i veliki infrastrukturni projekti realiziranje projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške, izgradnja međudržavnog mosta sa Crnom Gorom na rijeci Tari na magistralnoj cesti M-18 Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan-Polje), aktivnosti sa Republikom Srbijom i Republikom Turskom vezane za izgradnju autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd, izrada planersko studijske dokumentacije na Jadransko jonskoj autocesti, te druga i treća faza digitalizacije.

Zamjenik ministra Dalipagić i ministar Trninić su kroz razgovor iznijeli stavove i aktivnosti koje se trenutno provode u njihovim ministarstvima po navedenim pitanjima.

Ministri su mišljenja da se aktivnosti provode u pozitivnom smjeru i očekivat je da će neke u narednom razdoblju biti realizirane.

Na kraju, zamjenik ministra Dalipagić i ministar Trninić su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom i uspješnom suradnjom ministarstava i istaknuli spremnost da ista bude nastavljena.

Oni su zaključili da je, radi provođenja aktivnosti i realiziranja projekata, neophodna  uspostava što bolje koordinacije između resornih ministarstava o svim pitanjima koja se tiču njihovih nadležnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti