Za tehničku organizaciju otvorenja zimske sezone na Bjelašnici 140 hiljada KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za tehničku organizaciju otvorenja zimske sezone na Bjelašnici 140 hiljada KM

17.12.2019. 14:15 / Izvor: Akta.ba

Proteklog vikenda zvanično je otvorena zimska sezona Ski centra Bjelašnica – Igman za koju je Vlada KS izdvojila 120.000,00 KM.

Kako poslovni portal Akta.ba saznaje, jedan od tehničkih organizatora ovog događaja bila je i kompanija Kamarad produkcija d.o.o. Beograd, koja je u vlasništvu sa po 50 posto udjela Bora Lalevića i Marka Maksimovića. Vrijednost ovog pregovaračkog ugovora iznosila je 140.388,49 KM sa PDV-om..

U razgovoru za Akta.ba Lalević je kazao da oni u okviru potpisanog ugovora izvode tehničku organizaciju pripreme događaja, što se konkretno odnosi na rasvjetu, ozvučenje i binu.

S obzirom na djelatnost koju obavlja Ugovorni organ KJP ZOI’84 OCS d.o.o. svake godine predviđeno je tradicionalno otvaranje ski sezone na Bjelašnici.

"Shodno tome, i ove godine ugovorni organ planira otvaranje nove ski sezone 2019/2020. godine sa ciljem da se na simboličan način obilježi otvaranje ski sezone na Bjelašnici. Shodno potrebama organizacije predmetnog događaja ugovorni organ pokreće pregovarački postupak bez objave obavještenja u skladu sa članom 21. tačka c) Zakona o javnim nabavkama za provedbu pregovaračkog postupka bez objave obavještenja za nabavku usluga, kada se iz suštinskih, dokazivih tehničkih ili umjetničkih razloga, ili iz razloga koji se odnose na zaštitu ekskluzivnih prava, ugovor može dodijeliti samo određenom dobavljaču", navodi se u dokumentaciji nabavke.

Podsjećamo, u Babinom dolu na Bjelašnici 15.12,2019. godine u okviru zabavnog programa održan je koncert muzičkih izvođača Jala brat & Buba Corelli, Senidah, Cobya, Inas i još nekoliko poznatih imena iz ovog žanra muzike.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti