Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za unaprijeđenje rada Zračne luke Mostar 3,5 milijuna KM

Ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić u utorak je posjetio Zračnu luku Mostar.

07.04.2021. 07:34 / Izvor: Akta.ba

Ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić u utorak je posjetio Zračnu luku Mostar gdje ga je direktor mostarskog aerodroma Ivan Ljubić upoznao sa stanjem u svjetlu promijenjenih uvjeta rada i poslovanja uzrokovanih pandemijom covida-19, problemima s kojima se Zračna luka Mostar susreće, ali i s budućim planovima i statusu pregovora sa zrakoplovnim kompanijama o uvođenju redovitih sezonskih linija.

Kontinuiranom potporom navedenog ministarstva i Vlade Federacije BiH, Zračna luka Mostar u prethodnih nekoliko godina odradila je značajan broj kapitalnih investicija koje su povećale kvalitetu i sigurnost njenih usluga, te subvencioniranjem podržala aktivnosti uspostavljanja redovitih linija, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.

Tijekom sastanka ministar Lasić izrazio je svoju opredijeljenost za nastavak pružanja potpore opstanku i razvitku mostarske zračne luke do njene financijske samoodrživosti te najavio skoro potpisivanje ugovora kapitalnog i tekućeg transfera.

"Ukupna vrijednost Ugovora za našu zračnu luku iznosi 3,5 milijuna maraka, od čega se jedan milijun odnosi na program utroška sredstava tekućeg transfera 'Subvencije javnim poduzećima' za unaprjeđenje zračnog prometa, a 2,5 milijuna na program utroška sredstava kapitalnog transfera 'Kapitalni transfer javnim poduzećima'", navedeno je u priopćenju.

Sredstva će biti utrošena za subvencioniranje dijela tekućih troškova, izradu projektne dokumentacije, obnavljanje horizontalne signalizacije, video sustava za identifikaciju i instaliranje odgovarajućih softverskih paketa za podršku, vatrodojavni sustav i servis hidrantske mreže, vatrogasnu opremu, rekonstrukciju krova terminalne zgrade, nabavku i formiranje sustava za opskrbu gorivom.

Upravo je Ministarstvo, na čijem je čelu Denis Lasić, dalo najznačajniju financijsku potporu opstanku ovog gospodarskog subjekta koji je jedan od karika turističkog i gospodarskog razvitka grada Mostara, regije Hercegovina i ovog dijela Federacije BiH, ali i države BiH, te mu je Ljubić zahvalio na posjetu i razumijevanju važnosti opstanka i rada Zračne luke Mostar, navodi se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti