Za vakcinaciju u Srbiji se prijavile 573 osobe iz 155 firmi RS

26.03.2021. 13:40 / Izvor: Akta.ba
Za vakcinaciju u Srbiji se prijavile 573 osobe iz 155 firmi RS

Za vakcinaciju privrednika iz regiona bit će otvorene posebne kabine u okviru Sajma gdje se inače organizuje vakcinacija građana.

Na poziv Privredne komore RS privrednicima i njihovim zaposlenim da se prijave za besplatnu vakcinaciju protiv virusa korona, danas do 13 časova, prijavile su se 573 osobe iz 155 privrednih društava.

Spisak prijavljenih Privredna komora RS dostavila je u Privrednu komoru Srbije, a imunizacija vakcinom AstraZeneca bit će izvršena na Beogradskom sajmu u subotu i nedjelju od 9 do 16 časova.

Podsjećamo, Privredna komora Srbije uz podršku Vlade Republike Srbije, obezbijedila je putem Кomorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana (КIF ZB6), čije su članice privredne komore zemalja u regionu, proces imunizacije za privrednike i njihove zaposlene.

Za proces imunizacije na raspolaganju je do 10.000 vakcina, a kako se u ovom trenutku ne zna u kojoj hali i odakle će se ulaziti u halu, Privredna komora Srbije (PКS) će organizovati vidljive info pultove u okviru Sajma kako bi upućivala privrednike ka mjestu vakcinacije. Svi koji su na spisku, u skladu sa tim kako organizuju svoj put, moći će da dođu u tom vremenskom periodu i da sačekaju vakcinaciju. 

Prilikom vakcinacije popunjava se standardizovan formular (koji sadrži i saglasnost za vakcinaciju), koji je moguće preuzeti na Internet stranici Privredne komore RS. Da bi ubrzali postupak vakcinacije, formular je potrebno odštampati i unaprijed ručno popuniti, te ponijeti sa sobom na vakcinaciju. Svi koji dođu na vakcinaciju, sa sobom moraju imati i pasoš. 

Prevoz do Beograda i nazad privrednici obezbjeđuju u sopstvenoj režiji, ali su oslobođeni plaćanja vakcinacije i obaveze posjedovanja PCR testa prilikom ulaska u Republiku Srbiju, pod uslovom da u Srbiju ulaze na graničnim prelazima direktno iz BiH.

Privredna komora Srbije najavit će povećan promet subjekata na graničnim prelazima. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti