Za vikend vakcinacija u Importanne Centru: Uz vakcinaciju besplatan cjelodnevni parking

23.11.2021. 11:52 / Izvor: Akta.ba
Importane

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS četvrti vikend zaredom organizira akciju "Vakcinacija prema građanima".

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS četvrti vikend zaredom organizira akciju "Vakcinacija prema građanima". Prošlog vikenda, na punktu u Grand Centru Ilidža, vakcinisane su 562 osobe.

Vakcinacija u tržnim centrima počela je 6. novembra ove godine, a ukupno je na ovim punktovima vakcinisano 2.000 osoba.

Ovog vikenda, 27. i 28. novembra, akcija se nastavlja u Importanne Shopping Centru. Onima koji se odluče vakcinisati u ovom centru, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati, a svima koji pristupe vakcinaciji, Importanne Shopping Centar je omogućio besplatan cjelodnevni parking i osvježenje.

Naglašavamo da se treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu sa preporukama Kriznog štaba MZ KS. Treću dozu u Kantonu Sarajevo mogu primiti svi punoljetni građani.

"Na ovaj način želimo građanima omogućiti još lakše obavljanje vakcinacije, a izabrali smo prostor tržnog centra, jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno kada je riječ o danima vikenda. Bitno je naglasiti da su ovaj punkt posjećivali najviše mladi ljudi, ali vakcinisane su sve starosne kategorije. Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina uz saglasnost roditelja", saopćeno je iz Ministarstva zdravstva KS.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti