Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za vrijeme trajanja SFF-a duže radno vrijeme u ugostiteljskim objektima

14.08.2014. 10:02 / Izvor: eKapija.ba

Vlada Kantona Sarajevo jučer je na sjednici donijela zaključak kojim je dala saglasnost za produžavanje radnog vremena ugostiteljskim objektima u toku trajanja 20. Sarajevo Film Festivala u periodu od 15. do 23. augusta ove godine.

Vlada je usvojila i Program provođenja mjera korištenja i uređenja poljoprivrednog zemljišta u plavnim područjima Kantona Sarajevo.

Program obuhvata projekte uređenja riječnih korita u cilju smanjenja štetnih utjecaja poplava na poljoprivrednom zemljištu, te zaštite stanovništva i materijalnih dobara.

Za realizaciju projekata iz budžeta Kantona Sarajevo bit će izdvojena sredstva u iznosu od 2.312.484,65 KM.

Procedure javne nabavke za izvođenje potrebnih radova u ugroženim područjima provodit će općine, dok će nadzor nad izvođenjem radova vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Među najugroženija područja spadaju područja oko rijeka Bosne, Željeznice, Zujevine, Miljacke i Tilave u Sarajevskom polju, te rijeka Misoče i Ljubine u Ilijašu, Ljubine i Jošanice u Vogošći, te Rakitnice u Trnovu, saopćeno je iz Press-službe KS.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti