Zadnji segment konstrukcije Pelješkog mosta spojit će se 28. srpnja

15.07.2021. 12:17 / Izvor: Dnevnik.hr
Zadnji segment konstrukcije Pelješkog mosta spojit će se 28. srpnja

Zadnji segment konstrukcije Pelješkog mosta spojit će se 28. srpnja, a to će značiti i fizičku sponu kopna s Pelješcom.

Zadnji segment konstrukcije Pelješkog mosta spojit će se 28. srpnja, a to će značiti i fizičku sponu kopna s Pelješcom. Istodobno, punom parom se radi na pristupnim cestama, a probijen je i tunel kod Stona, javlja Dnevnik.hr.

Detonacija za povijest označila je probijanje tunela Polakovica kod Stona kao dio pristupne ceste Pelješkog mosta. Za to je bilo potrebno gotovo godinu dana, a dugačak je više od 1.200 metara.

Prvi je to tunel koji je probila grčka tvrtka Avax, a ukupno treći koji je probijen na prilaznim cestama mosta. Grci planiraju predati ovaj projekt Hrvatskim cestama u lipnju iduće godine.

Hoće li poštovati rokove ili će ih malo probiti, pitanje je na koje Vedran Antunica, načelnik Općine Ston, reporteru Dnevnike Nove TV, Mariu Juriču odvratio da im mjesec više ili dva, ako se vidi svjetlo na kraju tunela, ne znači puno: ''Bitno je da će stonska obilaznica biti u funkciji''.

Pristupne ceste zajedno sa stonskom obilaznicom duge su 28 kilometara. Sadrže četiri tunela, tri manja mosta i dva vijadukta, a zaposleno je oko 600 radnika.

Kraj jedva čekaju ugostitelji i vesele se gostima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti