Zahvalnica Civilne zaštite Stari Grad špediciji Dasta

31.07.2014. 15:33 / Izvor: eKapija.ba
Zahvalnica Civilne zaštite Stari Grad špediciji Dasta

Sve usluge vršili su bez ikakve naknade, a i sami su se angažovali u rješavanju komplikovanih procedura uvoza humanitarne pomoći u tom periodu.

Za uloženi rad, zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju za vrijeme nesreće od poplava u ugroženim područjima, komandant opštinskog Štaba civilne zaštite, načelnik Ibrahim Hadžibajrić, uručio je prošle sedmice zahvalnicu Samiri Ajanović, direktorici špedicije Dasta d.o.o.

Prilikom uvoza humanitarne pomoći koju je ugroženim područjima u BiH, putem Općine Stari Grad Sarajevo, uputio grad Bursa iz Republike Turske, veliku ulogu odigrala je i ova firma.

Naime, sve usluge vršili su bez ikakve naknade, a i sami su se angažovali u rješavanju komplikovanih procedura uvoza humanitarne pomoći u tom periodu.

“Hvala vam u moje lično, ali i u ime Općine Stari Grad i svih ljudi koji se trudili da ta pomoć bude isporučena onima kojima je bila potrebna. Zahvaljujem vam se za sav trud koji ste uložili i pomogli, ne samo Općini Stari Grad, nego prvenstveno narodu Bosne i Hercegovine,” kazao je načelnik Hadžibajrić. On je istakao kako je jedanaest šlepera pomoći iz Burse, podijeljeno ugroženim područjima posredstvom Općine Stari Grad jer je to bila isključiva volja gradonačelnika Burse, Redžepa Altepea. Pomoć iz Burse stigla do stanovništva u Vogošći, Olovu, Zavidovićima i Maglaju.

Nervin Džombić, uposlenik Općine koji je direktno sarađivao sa uposlenicima pomenute špedicije, prisutne je upoznao na koji način je ostvarena saradnja i koliko je bila važna pomoć koju je pomenuta firma spremno ponudila. Uručenju je prisustvovao i Mustafa Sevinč, novinar iz Burse nastanjen u Sarajevu, nekadašnji ratni izvještač iz BiH, koji je također dao veliki doprinos u raspodjeli humanitarne pomoći.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti