Mirsad Zaimović

Foto: Fena

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zaimović: Zakoni o doprinosima i porezu na dohodak uskoro se trebaju razmatrati

Donošenje ova dva zakona kaže da očekuju svi i poslodavci i privreda.

27.10.2021. 15:50 / Izvor: Fena

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Mirsad Zaimović danas je najavio da će poslanici u skorijoj budućnosti razmatrati dva reformska zakona - o doprinosima i o porezu na dohodak, koje je Vlada Federacije BiH pripremila.

 "Trenutno Vlada razgovara sa političkim akterima koje imaju zastupnike u Predstavničkom domu da se vidi da li postoji većina za takve zakone. Onog trenutka kada se ustanovi da postoji većina zakoni će biti upućeni u parlamentarnu proceduru", kazao je Zaimović.

Donošenje ova dva zakona kaže da očekuju svi i poslodavci i privreda.

"Prvi benefit navedenih zakona je što će se smanjiti opterećenje na plate privredi. Time će se kod poslodavaca stvoriti mogućnost da ta ušteda u vidu plata ide zaposlenicima. Tada ćemo moći definisati zakon o minimalnoj plati da se ne desi da poslodavci prigrabe sve benefite smanjenja opterećenja na plate za sebe", poručio je Zaimović.
 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti