Vijesti

Zajednički nastup bh. gospodarskih subjekata na sajmu u Splitu

06.12.2007. 10:09 / Izvor: Fena


Na poziv resornih ministarstava Federacije BiH i Republike Srpske kojemu je predsjedavao ministar Nevenko Herceg, u Sarajevu je 05. decembra 2007. godine održan radni sastanak na kojemu je usvojena odluka o zajedničkom nastupu svih gospodarskih i društvenih subjekata Bosne i Hercegovine na sajmu GAST u Splitu.

Na taj način Bosna i Hercegovina je postala zemlja partner tog sajma, a na sastanku je imenovan izvršni odbor za projekt GAST 2008. i organizacijski odbor te definirana dinamika aktivnosti, priopćeno je iz Kabineta ministra Hercega.

Interes za promociju Bosne i Hercegovine van njezinih granica pokazali su državna i entitetska resorna ministarstva, predstavnici Vanjsko trgovinske komore BiH, Gospodarske komore FBiH i RS, Obrtničke komore FBiH, Turističke zajednice BiH, FBiH i RS-a, turističkih zajednica županija i drugi relevantni predstavnici entitetskih i državnih institucija kojima je važan ovaj događaj.

Sajam GAST prepoznat je u gospodarskim krugovima kao mjesto pripreme za turističku sezonu, a u sebi obuhvaća niz specijaliziranih sajmova i to 13. sajam prehrane, 13. sajam pića, 13. sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 3. mediteranski sajam, 3. sajam kave, 3. sajam namještaja, 2. sajam vina – Dionizijana i 2. SATURN – Sajam za turizam.

"Potreba uključivanja Bosne i Hercegovine u projekt GAST i njegove specijalizirane sajmove je višestruko opravdana, prvenstveno sa stajališta proširenja međunarodne gospodarske razmjene, povećanja trgovine, unapređenja proizvodnje, turističke i gastronomske ponude, očuvanja kulturne baštine, te promociji cjelokupnog gospodarstva Bosne i Hercegovine na međunarodnoj razini, a sve u svrhu stvaranja atraktivne regionalne gospodarske i turističke pozicije", istaknuo je ministar Nevenko Herceg.

Sa sastanka je upućen javni poziv svim gospodarstvenicima i turističkim subjektima da uzmu učešće u prezentaciji i promociji Bosne i Hercegovine na hrvatskom tržištu kroz projekt GAST i SATURN kao turističku i gospodarsku destinaciju za cijelu godinu u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti