Zajedničkim djelovanjem aktivista i vlasti otvoren rekreacioni kompleks u Tinji

31.08.2020. 07:43 / Izvor: Akta.ba
Zajedničkim djelovanjem aktivista i vlasti otvoren rekreacioni kompleks u Tinji

Rezultat tog zajedničkog djelovanja jeste i ovaj kvalitetan sportski objekat, koji će služiti mladosti Tinje.

Gdje postoji volja, nađe se i način, a ono što se radi srcem mora ići i od ruke. Praktični primjer rečenog je sportsko-rekreacioni kompleks u Tinji, koji je svečano otvoren ovoga vikenda.

"Da sve kreće prvenstveno od nas samih i da smo svi dužni učiniti ono što je do nas, jasno nam pokazuje entuzijazam i želja grupe odgovornih pojedinaca, aktivista predvođenih Jasminom Vejzovićem, koji su u startu imali samo ogromnu želju i cilj - napraviti nešto korisno za mlade na ovom mjesnom području. Malo po malo ova priča se širila, dobijala sve veću podršku prvenstveno Tinjana i Tinjanki a onda i ostalih dobrih ljudi i donatora kako iz Srebrenika tako i iz dijaspore", saopšteno je iz Srebrenika.

Ovu priču prepoznali su i pridružili se Gradska uprava i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović, koji su projekat potpomogli sa oko 15.000 KM.



"Ovo je ponajviše rezultat odgovornih pojedinaca, donatora i grupe aktivista koji su prepoznali vrijednost jednog ovakvog  objekta i pokrenuli kompletnu priču, nesebično ulažući svoj trud a mi smo se samo pridružili njihovim zahtjevima i željama i sa nekih 15.000KM podržali i sufinansirali ovaj projekat. Neizmjernu zahvalnost dugujemo svima koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj projekat", rekao je Omerović, napomenuvši da će iz gradskog budžeta ove godine za oblast sporta, podršku sportu i sportskim objektima biti izdvojeno negdje oko 450.000 KM.

"Jedan ne može učiniti mnogo ali zajedno možemo sve! Rezultat tog zajedničkog djelovanja jeste i ovaj kvalitetan sportski objekat, koji će služiti mladosti Tinje i gdje će se u budućnosti moći organizovati turniri i razne sportske i kulturne manifestacije", saopšteno je.

Upravo to su budući planovi onih koji su se ponajviše potrudili oko svega, a jedan od njih je Jasmin Vejzović.

"Na ovom mjestu je nekada bila stočna pijaca. Sve je bilo zaraslo i zapušteno a iz svega toga smo napravili jedan ovakav objekat koji će služiti našoj djeci i omladini. U početku je bila samo ideja da se nešto napravi. Priznajem, bili smo skeptični jer su nam ogromna sredstva trebala ali ubrzo su nam se počeli pridruživati naši sugrađani kao i dijaspora i uspjeli smo sakupiti veoma značajna finansijska sredstva. Tražili smo i dobili ovlaštenje naše mjesne zajednice da možemo koristiti ovu parcelu, obratili smo se i Opštini odnosno Gradskoj upravi koji su nas takođe podržali i finansijski potpomogli tako da danas imamo multifunkcionalno igralište koje će služiti svima, od najmlađih do onih nešto starijih", rekao je Vejzović, jedan od koordinatora realizacije ovog projekta.

Čast da presijeku vrpcu i puste u upotrebu ovaj sportski objekat pripala je djeci sa posebnim potrebama iz Tinje.

Radost i oduševljenje novim mjestom na kojem će moći kvalitetno potrošiti svoje slobodno vrijeme nisu krili ni najmlađi koji su učestvovali u revijalnom dijelu ceremonije svečanog otvorenja sportskog poligona u Tinji. Tako su najmlađi "zmajevi" na novovotvorenom poligonu odigrali i prvu utakmicu a  članovi KUD-a Mladost Tinja pokazali su umijeće iz svoje oblasti, u čemu su zasigurno uživali brojni mještani Tinje koji su prisustvovovali svečanom puštanju u upotrebu ovog sportskog objekta.  

"Neka nam ova prelijepa priča iz Tinje, koja je počela snažnom voljom odgovornih pojedinaca i sa 0 KM, bude primjer i podstrek za buduće projekte ali i pouka da prvenstveno mi sami budemo primjer i promjena koju želimo vidjeti u drugima i u svojoj lokalnoj zajednici", poručeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti