Zaključak regionalnog ICBL foruma: e-Obrazovanje neizbježno

08.05.2012. 16:11 / Izvor: eKapija.ba
Zaključak regionalnog ICBL foruma: e-Obrazovanje neizbježno

Inovacioni centar Banja Luka danas je bio domaćin tematskog foruma o potencijalima umrežavanja tržišta ponude i potražnje sa sadržajima elektronskog obrazovanja. Forum je održan u sklopu Poslovnog utorka koji se organizuje u prostorijama ICBL-a prvog utorka u svakom drugom mjesecu.

"Prednosti e-Obrazovanja leže u podsticanju pojedinaca da samostalno biraju kada, gdje i šta će učiti. Osim toga, svako bira sopstveni tempo učenja i uči samo ono što mu je najpotrebnije i manje poznato, ne gubeći vrijeme na poznate sadržaje", rekao je između ostalog Saša Dumić, direktor hrvatske kompanije Cognita, specijalizovane za e-learning, odnosno organizaciju i izvođenje edukacije putem Interneta. Njegovo izlaganje su upotpunili pozitivni primjeri iz deset godina duge prakse i saradnje sa VIPNET-om, Podravkom, Vrhovnim sudom Federacije BiH te brojnim drugim klijentima.

Na forumu su svoja iskustva takođe podijelili Mihovil Šantić iz slovenačke kompanije Wize Technologies, Mehmed Latifagić iz bosanskohercegovačke kompanije Leftor i Perica Vuković iz banjalučke kompanije New Media.

Učesnici su nakon izlaganja razvili dijalog na temu e-Obrazovanja u regionu te zaključili da je praćenje trendova i usmjeravanje ka podizanju nivoa produktivnosti poslovne i obrazovne zajednice, kao i provajdera sadržaja i softverskih rješenja neizbježno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti