Zaključci 81. sjednice Konkurencijskog vijeća BiH: CEEmark dopuštena koncentracija na tržištu prodaje štampača u BiH

29.01.2009. 13:11 / Izvor: Fena
Zaključci 81. sjednice Konkurencijskog vijeća BiH: CEEmark dopuštena koncentracija na tržištu prodaje štampača u BiH

Konkurencijsko vijeće BiH održalo je 81. sjednicu na kojoj je doneseno rješenje kojim se ocjenjuje dopuštenom koncentracija na tržištu prodaje štampača u BiH koja će nastati stjecanjem većinskog udjela u temeljnom kapitalu privrednog subjekta CEEmark Ltd, Jersey, Kanalski otoci, od privrednog subjekta Lexmark International Techonology, Ženeva, Švicarska Konfederacija.

Predmetna koncentracija je za BiH relevantna iz razloga što je privredni subjekt CEEmark stopostotni vlasnik udjela u temeljnom kapitalu privrednog subjekta CEEmark BH, d.o.o. Sarajevo.

Konkurencijsko vijeće je ocijenilo da provođenje namjeravane koncentracije neće dovesti do stvaranja dominantnog položaja učesnika koncentracije na relevantnom tržištu te da neće utjecati na sprječavanje, ograničavanje ili narušavanje konkurencije na istom.

Na sjednici je donesen zaključak o pokretanju postupka po službenoj dužnosti za ocjenu koncentracije u smislu relevantnih odredbi Zakona o konkurenciji između privrednog subjekta Integral Inžinjering a.d. Laktaši, Banja Luka i privrednog subjekta Jedinstvo GP Gradiška, Gradiška.

Donesen je zaključak o pokretanju postupka po zahtjevu Udruženja samostalnih privrednika Olovo protiv Vlade Federacije BiH radi utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma iz čl. 4. Zakona o konkurenciji, saopćeno je iz Konkurencijskog

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti