Zaključen Sporazum o provođenju postupaka javnih nabavki za policijska tijela

16.05.2018. 08:02 / Izvor: Akta.ba
Zaključen Sporazum o provođenju postupaka javnih nabavki za policijska tijela

Agencija  za policijsku podršku zaključila Sporazum o provođenju postupaka javnih nabavki za Policijska tijela BiH

sjedištu Agencije za policijsku podršku BiH potpisan  je Sporazum o provođenju javnih nabavki policijske opreme i naoružanja od strane Agencije za policijsku podršku za  potrebe policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.  

Sporazum su potpisali direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i ovlašteni predstavnik direktora Granične policije BiH   Zorana Galića.

Potpisivanju je također prisustvovao Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Samim sporazumom se utvrđuje način saradnje i procedure prilikom nabavki policijske opreme i naoružanja od strane Agencije za policijsku podršku za policijska tijela BiH.

Sporazumom su također realizirani i zaključci Parlamentarne skupštine BiH i Ureda za reviziju institucija BiH za osiguranjem funkcionisanja sistema zajedničkih nabavki za policijske agencije na nivou BiH, odnosno omogućeno je Agenciji za policijsku podršku da obavlja svoj mandat koji se odnosi na provođenje objedinjenih nabavki policijske opreme i naoružanja.

Ovo je naročito značajno iz razloga što će objedinjene nabavke policijske opreme i naoružanja omogućiti ostvarivanje značajnih ušteda te povećati nivo transparentnosti prilikom provođenja postupaka javnih nabavki.

Sam sporazum je rezultat rada radne grupe imenovane od strane Agencije za policijsku podršku, a koju su činili predstavnici svih policijskih tijela BiH na koje se sporazum odnosi.

Nakon zaključenja Sporazuma potpisnici su iskazali zadovoljstvo postignutim sporazumom, zahvalili se članovima radne grupe na obavljenom zadatku, te dali punu podršku naporima Agencije za policijsku podršku BiH da u potpunosti izvršava svoju nadležnost provođenja tenderskih procedura za određenu opremu za policijska tijela BiH te realizaciju budućih zajedničkih aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti