Započela izgradnja školske zgrade MZ OSJEK: Uskoro izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju školske zgrade u MZ STUP II

27.03.2008. 11:44 / Izvor: eKapija.ba
Započela izgradnja školske zgrade MZ OSJEK: Uskoro izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju školske zgrade u MZ STUP II

Krajem februara ove godine započela je izgradnja zgrade škole u Mjesnoj zajednici Osjek. Na tom lokalitetu u toku su betonski radovi nakon čega će biti započeto zidanje objekta, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Zgrada će imati prizemlje i jedan sprat, a u okviru objekta planirana je izgradnja i fiskulturne sale, te dva igrališta.

Izvođač radova je firma "Miprogradnja" iz Ilijaša. Za izgradnju tog objekta osim Općine llidža sredstva bi trebalo da izdvoje i Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.

Ove godine bit će pokrenuta procedura javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju zgrade osnovne škole u Mjesnoj zajednici Stup II.

Objekt buduće škole imat će osim prizemlja, dva sprata i fiskulturnu satu. Nastavu u novoizgrađenoj školi trebalo bi pohađati oko 700 učenika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti