Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Započela realizacija projekta Odgovor UN-a na poplave

24.06.2014. 09:55 / Izvor: eKapija.ba

Ove sedmice započela je i realizacija projekta "Odgovor UN-a na poplave" koji se provodi na području općine Žepče, a financira ga Razvojni program Ujedinjenih naroda - UNDP BiH.

Jučer su se ispred Crvenog križa u Žepču okupili sudionici ovog projekta koji će sudjelovati u akcijama čišćenja i saniranja šteta, ali i drugih poslova koji dolaze nakon poplava.

Predviđeno je da se radi 13 radnih dana, osim subote i nedjelje, a počevši od danas i to u vremenu od 07.00 do 15.00 sati.

"Za 13 radnih dana, na 119 osoba suma koju je UNDP planirao podjeliti na neto iznos za svakog radnika je 440 KM i bit će uplaćen na njihove račune. Radnici će biti podijeljeni u grupe, a sve žene će ostati u prostorijama Crvenog križa gdje će biti angažirane na sortiranju robe", kazao je Damir Jukić, koordinator projekta.

Dodao je da je oko 20-ak osoba sa radnom akcijom jučer krenulo i u Željeznom Polju, kao i određeni broj u mjesnoj zajednici Globarica.

Zoran Martinović načelnik Stožera civilne zaštite Žepče je upozorio radnike da prilikom rada budu oprezni, te da ukoliko primjete neko neeksplodirano ubojito sredstvo odmah pozovu policiju ili Službu civilne zaštite, prenosi Radio Žepče.

"Važno je da grupe slušaju vođe kako bi posao bio što efikasnije odrađen. Svi koju će ići na teren dobit će i rukavice, čizme, zaštitne maske, a također i majice sa logom projekta", poručio je Martinović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti