Započeli sastanci: Članovi Predsjedništva BiH svečano dočekani u Ankari

16.03.2021. 12:04 / Izvor: SRNA
Započeli sastanci: Članovi Predsjedništva BiH svečano dočekani u Ankari

Član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je u Ankaru gdje je na tamošnjem aerodromu priređen svečani doček.

Član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je u Ankaru gdje je na tamošnjem aerodromu priređen svečani doček uz najveće državničke počasti za sve članove Predsjedništva.

Članovi turske delegacije, u kojoj su bili guverner i gradonačelnik Ankare, komandant počasne jedinice i generalni direktor za protokol u Ministarstvu inostranih poslova ambasador Ahmet Bašar Šen, u zgradi aerodroma upriličili su sastanak dobrodošlice za člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarat će danas u Ankari sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom o svim aspektima bilateralnih odnosa i budućim koracima za unapređenje saradnje, posebno u zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Tokom posjete, koja je organizovana na Erdoganov poziv, biće riječi i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, navedeno je na stranici Predsjedništva Turske.

U agendi posjete je predviđeno i potpisivanje različitih sporazuma koji će dodatno ojačati ugovornu osnovu bilateralnih odnosa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti