Zatražena priprema odluke o formiranju nove turističke zajednice KS

12.08.2016. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Zatražena priprema odluke o formiranju nove turističke zajednice KS

Vlada Kantona zadužila je Ministarstvo privrede da za sljedeću sjednicu, u roku od sedam dana, pripremi tekst odluke o formiranju nove kantonalne turističke zajednice

Nakon što je upoznata s Informacijom o radu i stanju Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Vlada Kantona zadužila je Ministarstvo privrede da za sljedeću sjednicu, u roku od sedam dana, pripremi tekst odluke o formiranju nove kantonalne turističke zajednice, saopćila je kantonalna pres-služba.

Također je na sjednici Vlade zaključeno da se odmah od Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine, Tužilaštva Kantona Sarajevo, Federalne uprave policije i kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova zatraži da zbog povreda Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH i Pravilnika o načinima uplate javnih prihoda na teritoriji FBiH hitno izvrši nadzor i ispita zakonitost rada aktuelne turističke zajednice.

Najavljeno je i organiziranje sastanka s članovima Vlade FBiH radi informiranja o načinima evidentno nezakonitog ubiranja javnih prihoda u Kantonu Sarajevo.

Na sjednici, Vlada je usvojila i Izvještaj o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo za period januar – juni 2016. godine, kao i Konsolidovani periodični izvještaj budžetskih korisnika Kantona Sarajevo za isti period.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti