Zatvoren 13. Međunarodni sajam automobila u Banjoj Luci: Luksuz u prvom planu

13.10.2009. 08:10 / Izvor: Fokus
Zatvoren 13. Međunarodni sajam automobila u Banjoj Luci: Luksuz u prvom planu

Na 13. Međunarodnom sajmu automobila u Banjoj Luci "Sam 2009", koji je 12.10.2009. godine zatvoren, u proteklih šest dana više od 40 auto-kuća promovisale su neke od najpoznatijih svjetskih proizvođača četvorotočkaša.

Svoje modele ponosno su pokazivali "Lada", "Promotors", "Verano Motors", "Hyundai" i mnogi drugi.

Osim luksuznih automobila, koji su najviše privlačili pažnju posjetilaca, prezentovana je i bogata ponuda auto-dijelova, naftnih i uljnih derivata, te prateće opreme.

Čak i oni najizbirljivi, ukoliko su željeli da obnove svoj vozni park, mogli su da pronađu nešto za sebe, i to uz veliki sajamski popust. Oni s tanjim džepovima imali su priliku da uživo vide omiljene četvorotačkaše, koje su donedavno gledali samo preko filmova i časopisa.

Organizatori se slažu da je ovogodišnja manifestacija opravdala svoje postojanje.

"U godini krize, prilikama i uslovima u kojima radimo, uspjeh je bio da se organizuje ovakav sajam. Zastupljen je bio i putnički i teretni program poznatih auto-kuća, a po prvi put predstavili su se "Škoda", "Ford", "Volvo" i drugi", rekao je Dragoljub Bojanić, direktor Banjalučkog velesajma.

On je potvrdio da je u nagradnoj igri koja je organizovana za posjetice sajma skuter osvojila Dragana Malešević iz Banje Luke.

Jedan od napopularnijh štandova bio je onaj "Verano Motorsa", koji je ove godine predstavio model 5008, samo dvadeset dana nakon svjetske premijere ovoga vozila na Sajmu u Frankfurtu, te model 3008, koji je od nastajanja do pojavljivanja izazvao veliku pažnju stručne javnosti.

Firma "Auto Plus" d.o.o. Banja Luka, ovlašteni prodavač hyundai vozila, na ovogodišnjem sajmu za sve posjetioce imala je atraktivne akcijske cijene hyundaia, uz vrijedan poklon, besplatan plinski uređaj za vozilo.

Pravo osvježenje na ovogodišnjem sajmu bili su i modeli ladrover, volvo, mazda i ford, na štandu "Promotorsa". Atraktivni modeli, sajamske cijene, manje i do osam hiljada KM po automobilu, bili su razlog velikog broja posjetilaca na ovom štandu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti