Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zatvoren pješački most na Čengić Vili

22.05.2014. 08:44 / Izvor: Fena

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo jučer je u koordinaciji s općinskim štabovima civilne zaštite i ekipama Zavoda za javno zdravstvo nastavio s aktivnostima na dezinfekciji objekata koji su bili zahvaćeni poplavama u Dobroševićima i Rajlovcu.

Štab Civilne zaštite Kantona Sarajevo također je u toku dana angažovao cisternu sa tri čovjeka na otklanjanju posljedica od poplava preduzeću „Natron“ u Maglaju, dok su od KJKP „RAD“ angažovane dvije cisterne s posadama na pranju saobraćajnica na području općine Maglaj.

Na prijedlog Službe za inspekcijske poslove općine, Štab Civilne zaštite Novo Sarajevo donio je odluku koja se odnosi na zabranu prelaska za pješake na pješačkom mostu na Čengić Vili kod mosta Bosansko-malezijskog prijateljstva.

Naime, utvrđeno je da je jedan od stubova mosta oštećen.

Prema podacima dobijenim od ostalih općinskih operativnih centara civilne zaštite, stanje na području svih općina polako se normalizuje, ekipe općinskih službi civilne zaštite stalno su na terenu, prate situaciju, posebno oko klizišta i preduzimaju neophodne mjere na otklanjanju posljedica od poplava i klizišta.

Jučer je ministrica poljoprivrede Republike Srbije Snežana Bogosavljević posjetila firmu "Energo Zelena" iz Inđije i sastala se sa koordinatorom za Republiku Srpsku i Federaciju BiH Sašom Jurčenkom, kao i direktorom i koordinatorom firme „Energo Zelena“, u vezi odvoza uginulih životinja sa teritorije BiH, a u cilju sprječavanja bolesti i zaraza koje mogu nastati kao posljedica neodvoženja i neuništavanja svih leševa životinja na pravilan način.

Na jučerašnjem sastanku dogovorena je trajna saradnja između ove dvije države, saopćeno je iz Federalnog operativnog centra civilne zaštite.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti