Zatvoren tender: Stigle dvije ponude za izradu pasoških knjižica

24.11.2017. 12:57 / Izvor: Glas Srpske
Zatvoren tender: Stigle dvije ponude za izradu pasoških knjižica

Slijede izbor i odluka, što će biti sprovedeno uskoro. O izboru ponuđača odlučiće najniža cijena ponude.

Javni oglas za nabavku pasoških knjižica koji je raspisala Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH zatvoren je, a na taj tender javile su se dvije njemačke firme, „Muehlbauer“ i „Veridos“, saznaje „Glas Srpske“.

Direktor IDDEEA Arif Nanić kaže da je zadovoljan jer je konačan izbor ponuđača za štampanje pasoša bez problema priveden kraju, što su ponude dostavila bar dva ponuđača i što će odluka o tome biti donesena na vrijeme.

"Slijede izbor i odluka, što će biti sprovedeno uskoro. O izboru ponuđača odlučiće najniža cijena ponude uz, naravno, sve ostale zadovoljavajuće uslove", kaže Nanić. Dodao je da, poslije toga, nakon dostavljanja odluke ponuđačima još ostaje mogućnost žalbe na izbor ponuđača.

Tender za nabavku pasoša raspisan je 10. avgusta, a rok za dostavljanje ponuda bio je 26. septembar. Zbog žalbenog postupka povodom žalbe koju je podnijela austrijska firma "Österreichische Staatsdruckerei" bio je produžen do 5. oktobra. Tada je žalbu uložila rumunska firma "Primatehnik servis", a nakon što je ta žalba odbijena, rok je prolongiran do 23. novembra.

U izdavanju pasoša za sada nema zastoja, a ugovor sa dobavljačem, firmom "Muehlbauer", na snazi je do 21. marta naredne godine. Do tada bi sa novoizabranim ponuđačem trebalo da bude popisan ugovor o nabavci pasoša na period od četiri godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti