Zaustavljen konkurs za gradnju pristupne ceste Pelješkom mostu

14.02.2019. 07:49 / Izvor: Večernji List
Zaustavljen konkurs za gradnju pristupne ceste Pelješkom mostu

Kinezi su se obavezali Pelješki most sagraditi u roku od tri godine, odnosno do srpnja 2021.

Radovi na Pelješkom mostu, piše Večernji list, idu brže nego što je planirano pa bi se lako moglo dogoditi da most bude dovršen, ali ne i pristupne ceste.

Rok za dostavu ponuda na konkurs za gradnju stonske obilaznice, poddionice Sparagovići – Papratno i Papratno – Doli, što je dio projekta cestovnog povezivanja dva dijela juga Hrvatske, trebao je biti sutra, 14. februara. No danas, dan prije tog roka, varaždinska građevinska kompanija Colas Hrvatska uložila je žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) na izmjenu dokumentacije na tom nadmetanju, zbog čega je cijeli proces sada zaustavljen.

Žalba sprečava nastavak postupka te javne nabavke, što znači da će konkurs za stonsku obilaznicu moći biti nastavljen i ponude otvorene tek kad DKOM donese odluku o Colasovoj žalbi. A to će potrajati barem mjesec.

Konkurs za gradnju stonske obilaznice objavljen je 3. decembra 2018. godine i prvi rok za dostavu ponuda bio je 21. januara ove godine. No taj je rok nekoliko puta produžen jer su potencijalni izvođači tražili objašnjenja dokumentacije. Procijenjena vrijednost radova na tom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu je 449,1 miliona kuna. Prema konkursnoj dokumentaciji, odabrani izvođač radova za gradnju stonske obilaznice imat će rok od 30 mjeseci od dana uvođenja u posao, prenosi Večernji list.

Kinezi su se obavezali Pelješki most sagraditi u roku od tri godine, odnosno do srpnja 2021. U Hrvatskim cestama pak kao rok za završetak cijelog projekta navode kraj siječnja 2022. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti