Zavod i Helvetas potpisali Memorandum o saradnji

31.07.2019. 10:30 / Izvor: Akta.ba
Zavod i Helvetas potpisali Memorandum o saradnji

Konkrentno, Memorandumom su predviđene zajedničke aktivnosti u općinama Konjic, Čitluk i Široki Brijeg na stvaranju novih ekonomskih mogućnosti za mlade osobe.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i menadžer fondacije Helvetas Moja budućnost Sven Dominković potpisali su u Sarajevu Memorandum o saradnji kojim su predviđene zajedničke aktivnosti u budućnosti.

Konkrentno, Memorandumom su predviđene zajedničke aktivnosti u općinama Konjic, Čitluk i Široki Brijeg na stvaranju novih ekonomskih mogućnosti za mlade osobe, smanjenje nezaposlenosti te povećanje njihovih prihoda.

„Ovaj memorandum predviđa saradnju na projektima koje realiziraju Federalni zavod za zapošljavanje i fondacija Helvetas Moja budućnost, a s ciljem unapređenja statusa mladih osoba na tržištu rada, tj. smanjenja njihove nezaposlenosti. Za početak će se naše zajedničke aktivnosti realizirati u općinama Konjic, Čitluk i Široki Brijeg, a svakako da je ostavljena mogućnost da se saradnja proširi i na druge općine i gradove“, istakla je Lončar.

Menadžer Fondacije Sven Dominković iskazao je zadovoljstvo potpisanim Memorandumom koji podrazumijeva buduću saradnju pri zapošljavanju i provođenju projekata Zavoda i Fondacije s ciljem smanjenja nezaposlenosti.

„Saradnja sa Federalnim zavodom za zapošljavanje je ostvariva na brojnim poljima. Tako ćemo, u skladu sa potpisanim memorandumom, zajednički djelovati i na poljima karijerne orijentacije te istraživanja tržišta rada. Radujemo se budućoj saradnji i nadamo se dostizanju rezultata na dobrobit mladih nezaposlenih osoba“, rekao je Dominković.

Razmjena informacija o kretanjima na tržištu rada te koordinacija aktivnosti sa kantonalnim službama za zapošljavanje će također biti u fokusu budućih zajedničkih aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti