Završen dvodnevni seminar u organizaciji TÜVadria: Polaznici seminara za interne auditore uspješno završili obuku

06.04.2009. 09:36 / Izvor: eKapija.ba
Završen dvodnevni seminar u organizaciji TÜVadria: Polaznici seminara za interne auditore uspješno završili obuku

U Hotelu Monument, Nacionalni park Kozara, 03. i 04. aprila 2009., održan je seminar za interne auditore na temu "Sistemi upravljanja kvalitetom u primjeni i interni auditi prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008".

S ciljem da se sistem upravljanja ISO 9001:2008 što kvalitetnije i što brže primjeni u velikom broju kompanija, TÜVadria je kao najuspješnija certifikacijska kuća u BiH, u skladu sa svojom dugogodišnjom praksom i iskustvom u organizaciji edukativnih seminara, omogućila internim auditorima da dođu do certifikata i u ovoj oblasti.

Prvi seminar na temu "Sistemi upravljanja kvalitetom u primjeni i interni auditi prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008" organiziran je 03. i 04. aprila 2009. u Hotelu Monument, Nacionalni park Kozara.

Nekoliko firmi iz BiH i Srbije odazvalo se na poziv za ovaj seminar na kojem su polaznici stekli zvanje internog auditora. Grupa je bila iz širokog spektra oblasti, od obrazovanja, preko proizvodnje do uslužnih organizacija. Predavači i vodeći ocjenjivači na seminaru bili su: Muamer Peljto, direktor TÜVadrije, mr Mara Bokić, Draško Grubiša i Srđan Milović. Učesnici seminara bili su: Dane Malešević, Snezana Kočić i Radovan Marjanović iz Tehničke škole Gradiška, Borislav Vranješ i Jevra Stojčinović iz preduzeća Optima-Power d.o.o., Boriša Janković i Zoran Kiza (Termotehnika d.o.o.); Snežana Milovanović i Tanja Radin (Hotel „Dunav“), Dušan Šuica (Interpromet d.o.o.), Ružica Živanović (Pansion d.o.o.), Nihad Keran (B.S.I. d.o.o), Biljana Čović (Megastil d.o.o.), Aleksandar Ivanović (ELIM d.o.o.), Miladin Milić (Vitamedic d.o.o.) i Miladin Trbić iz preduzeća EFT d.o.o.

Nakon uspješno odslušanog seminara i položenog ispita polaznici su dobili certifikat za internog auditora, saopćeno je iz press Službe TUVadrie.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti