Završen IDC-ev Big Data & Business Analytics Forum u Sarajevu

18.03.2014. 12:36 / Izvor: eKapija.ba
Završen IDC-ev Big Data & Business Analytics Forum u Sarajevu

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera: Ernst & Young i SAS Adriatic Region u sarajevskom hotelu Hotel Sarajevo završena je 2. po redu Big Data & Business Analytics Forum konferencija.

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera:  Ernst & Young i SAS Adriatic Region u sarajevskom hotelu Hotel Sarajevo završena je 2. po redu Big Data & Business Analytics Forum konferencija, na kojoj je prisustvovalo sedamdesetak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Na konferenciji su detaljno obrađene teme poput upravljanja korporativnim informacijama, pristupa objedinjenim informacijama, skladištenja i sigurnosti velikih količina podataka.

Forum je otvorio analitičar Mario Meir-Huber, iz IDC-vog ureda u Beču na temu definiranja Big Data pojma te prikaza uspješnih studija slučaja i pripadajućih statistika. Greg Nakos, Senior menadžer iz kompanije Ernst & Young istaknuo je mišljenje svojih klijenata, te prezentirao niz ideja o tome kako analizirati podatke i stvoriti vrijednost dajući pogled na budućnost kompanija sa Intelligence Architecture.

Pretposljednje predavanje bilo je od strane Boštjana Kožuha, Managera za informatički menadžment iz kompanije SAS Adriatic Region, koji se fokusirao na to kako kompanije trebaju preispitati svoju strategiju podataka i krenuti dalje od tradicionalne poslovne inteligencije prema sveprisutnoj analitici.

Posljednja prezentacija na konferenciji održana je od strane nezavisnog govornika Igora Strmečkog iz kompanije Simulus Grupa iz Zagreba pod nazivom Da li ste spremni za eksploziju podataka?

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti