Završen kurs "HTML5 Application Development Fundamentals"

25.04.2019. 09:40 / Izvor: Akta.ba
Završen kurs 'HTML5 Application Development Fundamentals'

Kurs je organizovan za studente Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka kako bi proširili svoje vještine u HTML5, CSS3 i JavaScript tehnologijama.

IUS Life centar za cjeloživotno učenje saradnji sa Microsoft BH, organizovao je trosedmični kurs  „Osnove razvoja aplikacija HTML5“. 

Kurs je organizovan za studente Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka kako bi proširili svoje vještine u HTML5, CSS3 i JavaScript tehnologijama.

Tokom tri sedmice, studenti su se bavili praktičnim radom na razvoju aplikacija za klijente koje mogu da rade na uređajima koji podržavaju dodir (PC, tablet i telefoni).

Predavač je bio  Amar Bešlija, certificirani Web Developer. Kurs je dizajniran je tako da pripremi studente za Microsoft HTML5 ispit.

Nakon uspješno završenog kursa, učesnici su dobili certifikate o učešću na ceremoniji  koja je održana 22.04.2019. Certifikate je studentima uručila koordinatorica programa Informatika i inženjerstvo, doc. dr. Kanita Karađuzović-Hadžiabdić koja je  inicirala i koordinirala održavanje kursa uz podršku IUS Life centra za cjeloživotno učenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti