Završen SBF koji je obilježilo 250 projekata i 365 B2B sastanaka

26.04.2018. 20:16 / Izvor: Akta.ba
Završen SBF koji je obilježilo 250 projekata i 365 B2B sastanaka

9. Sarajevo Business Forum, vodeća poslovno-investicijska konferencija Jugoistočne Evrope,

Svečano je zatvoren 9. Sarajevo Business Forum, vodeća poslovno-investicijska konferencija Jugoistočne Evrope. SBF je ove godine zabilježio najveće brojeve do sada, u svim programskim i organizacijskim segmentima, istaknuto je na ceremoniji zatvaranja.

9. SBF ugostio je 1800 učesnika iz 50 zemalja svijeta, predstavljeno je 250 projekata, a održano je 365 B2B sastanaka.  Ove godine rekordan broj novinara izvještavao je sa konferencije na kojoj je bilo akreditovan 371 predstavnik medija, što je za 15% više nego prošle godine.

“Zadovoljstvo mi je što smo ovim SBF-om uspjeli poručiti da u regionu gledamo jedni na druge kao na priliku, a ne kao prijetnju” izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, na ceremoniji zatvaranja 9.SBF-a i dodao “Naredne godine, za jubilarno deseto izdanje, kao organizatori imat ćemo veliki izazov, a to je da sve ove brojeve povećamo za bar 30%.”

 

Izrazio je posebnu zahvalnost svima koji su dali doprinos održavanju ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma.

"Prvo se moram zahvaliti Corneliji Meyer za odlično obavljen posao voditeljice programa Sarajevo Business Foruma. Također bih se zahvalio i Predsjedništvu BiH koje je bilo pokrovitelj ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) kao i našim saradnicima, Islamskoj banci za razvoj, Islamskoj banci Dhabi i Islamskoj banci Dubai za njhovu podršku i prijedloge, te drugim partnerima, sponzorima i svima koji su poržali SBF", izjavio je Bukvić.

Zahvalio se i medijskim sponzorima kao i cijelom timu osoblja BBI banke na njihovom doprinosu SBF-u.

"Posebno sam zahvalan našim medijskim sponzorima i onima koji su im se pridružili informišući svijet o značaju investiranja u ovom regionu. Želio bih da izrazim iskrenu zahvalnost i posvećenom timu osoblja BBI banke", kazao je Bukvić.

Na kraju obraćanja izrazio je nadu da su svi učesnici na najbolji način iskoristili prilike koje su predstavljene na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu. “Umrežavanje je kontinuirana aktivnost i mi vam stojimo na raspolaganju i naredne godine do sljedećeg SBF-a 2019. godine kako bi zajedno radili na traganju za prilikama za investiranje. Hvala vam što ste bili s nama i vidimo se ponovo i naredne godine", kazao je Bukvić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti