Završena druga škola citologije u okviru Roche akademije

23.09.2013. 16:24 / Izvor: eKapija.ba
Završena druga škola citologije u okviru Roche akademije

Sama ideja o organiziranju škole došla je od mladih ljekara koji su željeli dodatno se educirati u oblasti hematološke citologije koju su osmislili, podržali i zajedno organizirali poliklinika Sunce Agram i farmaceutska kompanija Roche

Proteklog vikenda uspješno je, podjelom certifikata polaznicima, završena Druga škola citologije održane u okviru Roche akademije.

Sama ideja o organiziranju škole došla je od mladih ljekara koji su željeli dodatno se educirati u oblasti hematološke citologije koju su osmislili, podržali i zajedno organizirali poliklinika Sunce Agram i farmaceutska kompanija Roche, a u sam projekat uključilo se i Udruženje hematologa BiH. 

U radu škole učestvovali su ljekari sa Medicinskog fakulteta u Sarajevu, iz kliničkih centara Sarajevo i Banja Luka, te Opće bolnice dr. Abdulah Nakaša, Opšte bolnice Kasindol i Univerzitetske bolnice Foča. Kolika je važnost citodijagnostike, kao specifične grane dijagnostike, najbolje ilustrira činjenica da je citodijagnostika danas nezaobilazna i nezamjenjiva u detekciji premalignih i malignig bolesti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti