Završena e-Business Conference u Banjoj Luci

25.09.2014. 09:21 / Izvor: eKapija.ba
Završena e-Business Conference u Banjoj Luci
OTVORI GALERIJU

Dvodnevna konferencija o elektronskom poslovanju "E-Business conference Banja Luka 2014”, koja jučer završena, doprinijela je uspostavljanju i unapređenju saradnje između akademske i poslovne zajednice.

Dvodnevna konferencija o elektronskom poslovanju "E-Business conference Banja Luka 2014”, koja jučer završena, doprinijela je uspostavljanju i unapređenju saradnje između akademske i poslovne zajednice, odnosno između privatnog i javnog sektora, koja bi trebalo da omogući otklanjanje barijera za uspješnije poslovanje uz manje troškove pomoću e-business-a.

Učesnici Konferencije saglasni su da je razmjenom znanja, mišljenja i iskustava na ovom događaju urađeno tek 30 odsto posla a da preostali dio tek slijedi. U narednom periodu očekuje se da će se sinhornizovanim djelovanjem predstavnika akademske zajednice, biznis sektora i predstavnika nadležnih institucija stvoriti uslovi kako bi se e-poslovanje unaprijedilo u praksi.

Konferencija je okupila više od 200 učesnika a predstavljena su 32 stručna rada iz oblasti „e-business-a u funkciji privrednog razvoja i modernizacije javnog sektora”, "Modernizacija javnog sektora radi primjene e-business-a”, "ICT tehnologije za e-business”, a održana su i dva panela "Kritični faktori uspjeha i rizici razvoja i eksploatacije e-business-a” i "Povećanje konkurentnosti privrednih subjekata primjenom e-poslovanja."

"E-business Conference Banja Luka 2014“ je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, a inicijatori Konferencije su Elektrotehnički fakultet (ETF) Banja Luka, Privredna komora RS i Agencija za bankarstvo RS. Suorganizatori Prve e-Business konferencije su Lanaco d.o.o. Banja Luka, InfoExpert d.o.o. Banja Luka i InfoDom grupa.

Generalni sponzor Konferencije je PricewaterhouseCoopers (PwC) Srbija, članica mreže ugledne britanske Konsultantske kuće PwC, dok je generalni medijski pokrovitelj Alternativna televizija Banjaluka.

Jedan od medijskih partnera bio je i poslovni portal eKapija.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti