Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Završena "JOB lab" radionica - najbolji polaznici dobili prvo zaposlenje

28.04.2017. 13:34 / Izvor: Akta.ba

Uručenjem certifikata polaznicima u Travniku uspješno je završena još jedna radionica „JOB Lab“. Radionice o socijalnim i IT vještinama za pronalaženje posla održavaju se u organizaciji Američke trgovačke komore, kompanije Telemach i IT Academy u gradovima širom BIH. Nakon Mostara i Zenice ovaj put radionica je održana u Travniku.

Partner dvodnevnih edukacija u Travniku bio je Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku gdje su se održavale radionice i Zavod za zapošljavanje SBK na čelu sa direktorom Željkom Lončarom koji je polaznicima na samom početku edukacija poželio brzo zaposlenje.

Projekat „JOB Lab“ u Travniku je izazvao veliko interesovanje polaznika kojima je nakon završenih edukacija uručen i vaučer za ECDL, pružena im je mogućnost besplatnog školovanja kao i dodatna edukacija i usavršavanje IT vještina po svjetskim standardima. Zanimljivo je da je grupa polaznika edukacija u Travniku bila sačinjena od fakultetski obrazovanih osoba, ali i da je sa tri polaznika Amra Tuzović, voditeljica studija na Fakultetu za tehničke studije u Travniku, održala sastanak o mogućem zaposlenju.

Violeta Čibukčić, izvršna direktorica AmCham-a kazala je da je radionica JOB Lab u Travniku bila uspješna, ali i da su organizatori već krenuli s pripremama za održavanje naredne radionice. Edina Kurić – Zorlak, ispred kompanije Telemach, najboljem polazniku uručila je nagradu i ujedno istakla da sve biografije polaznika radionica „JOB Lab“ ulaze u sistem kompanije Telemach, te da će Telemach prilikom zaposlenja davati prednost osobama koje su pohađale radionicu JOB Lab.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti