Završena obuka za CNC operatera/programera

27.03.2018. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Završena obuka za CNC operatera/programera
OTVORI GALERIJU

Obuka je trajala 50 sati i obuhvatila kratki teorijski uvod, praktičnu obuku u softveru, grupni i individualni praktični rad.

U četvrtak, 22. marta 2018. godine, u prostorijama laboratorije arhitekture, Internacionalnog univerziteta u Sarajevu uspješno je završen još jedan kurs za CNC operatera/programera.

Obuka je trajala 50 sati i obuhvatila kratki teorijski uvod, praktičnu obuku u softveru, grupni i individualni praktični rad na 3-osnoj / 4-osnoj CNC mašini i CO2 laseru.

Kurs je o vodio Adnan Škulj CNC / CAS instruktor i ovaj put je grupa od deset polaznika završila obuku te su im dodijeljeni certifikati.

Certifikate je dodijelio Prodekan FENS-a za naučne i istraživačke aktivnosti, vanr. prof. Dr. Muhamed Hadziabdić.

Prof. Hadžiabdić se zahvalio polaznicima ovog kursa i pohvalio njihovu spremnost da ulažu u sebe kako bi unaprijedili svoje znanje vještine.

"Krajnji rezultat ove obuke je Vaš samostalni rad na CNC mašinama i to je zaista ono što je najvrijednije", rekao je prof. Hadžiabdić.

Miloš Asentić je podijelio svoje iskustvo sa nama: "Veoma mi je drago što sam odlučio da pohađam na ovu obuku. Sve je bilo odlično  organizovano, i ja definitivno  vidim sebe na ovoj profesiji."

Namik Brkanić, takođe jedan od polaznika obuke rekao je: "Volio bih prije svega da se zahvalim ovoj instituciji, a posebno Adnanu Škulju za prenošenje znanja na nas. Kurs je bio izuzetan i mislim da smo zaista stekli vrijedno iskustvo".

Zemko Hrustić nam je rekao: "Ja mogu reći da sam dugo ovoj profesiji, ali sam i ipak puno novog naučio tokom ovog kursa i stvarno sam unaprijedio svoje znanje i vještine.Preporučujem ovu obuku svima."

Naredna obuka CNC operater/programer počinje 10. aprila 2018. godine.

Sva mjesta su već popunjena, ali pozivamo kandidate da se, ukoliko to žele, registruju na našoj listi čekanja putem e-maila: iuslife@ius.edu.ba

i online: https://life.ius.edu.ba/bs/content/ius-life-prijavi-se-online

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti