Završena peta po redu Tech hosted by LANACO konferencija

19.10.2019. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Završena peta po redu Tech hosted by LANACO konferencija

U petak, peti dan konferencije je bio u znaku više od sto studenata koji su zainteresovani za unapređenje svog znanja.

Peta po redu najveća multivendorska konferencija Tech hosted by LANACO je završena. U periodu od pet dana LANACO Tehnološki centar je bio mjesto jedinstvenog spoja stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata, te studenata i predstavnika privrednog sektora.

U petak, peti dan konferencije je bio u znaku više od sto studenata koji su zainteresovani za unapređenje svog znanja. Uz prisustvu vrsnih profesora, asistenata i studenata Univerziteta iz Sarajeva, Univerziteta iz Istočnog Sarajeva, Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, te Univerziteta iz Banja Luke, govorilo se o načinima i značaju učenja o digitalnoj transformaciji.

Peti dan konferencije je posvećen studentima kojima su predstavljena najnovija dostiguća koja su kreirali njihovi vršnjaci, te su kroz panel diskusiju na temu: “Shaping the next generation” studenti mogli da saznaju više o tome sa čim se sve susreće akademska zajednica i mladi poslovni ljudi na svom razvojnom putu.

Takođe, studenti su imali priliku da čuju vrsne predavače iz oblasti vještačke inteligencije i digitalnog marketinga. Na kraju dana, studenti su se zabavili uz zabavne sadržaje.

Podršku konferenciji pružile su kompanije Microsoft i Cisco, kao premijum sponzori, te značajne globalne kompanije Hewlett Packard, Kaspersky, Lenovo, Dell Emc IBM, Veeam, Oracle, Fortinet, Utimaco i Sophos.

U periodu od 14.10.-18.10.2019. godine govorilo se u više tematskih blokova sa posebnim fokusom na Security, koncept Smart city, vještačku inteligenciju, Internet of Things, digitalnu transformaciju, Cloud, Data centri, poboljšanje sigurnosti infrastrukture i radnog okruženja, napredna analitika i poslovna inteligencija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti