Zbog EBRD-a brojni čarter i privatni letovi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zbog EBRD-a brojni čarter i privatni letovi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

07.05.2019. 10:28 / Izvor: Fena

U povodu godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas i sutra ujutro trebali bi sletjeti, osim redovnih letova i brojni čarter i privatni letovi, kojima će u glavni grad Bosne i Hercegovine stići brojne  privredne i političke  delegacije iz regiona i Evrope.

Glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić izjavila je Feni da su određene delegacije stigle već sinoć, dok bi danas u poslijepodnevnim satima, kao i sutra ujutro trebali sletjeti brojni čarter letovi, kojima bi trebali stići najviše političke delegacije, predvođene ministrima vanjskih poslova i premijerima iz Srbije, Albanije, Crne gore, sa Kosova i iz Sjeverne Makedonije, te brojni privrednici i predstavnici velikih kompanija, uključujući veliki broj predstavnika iz automobilske industrije.

"Povećan broj putnika tokom današnjeg i sutrašnjeg dana bitno usložnjava kadrovske kapacitete zaposlenika MAS-a, ali upravo zahvaljujući maksimalnom angažmanu naših zaposlenika sve aktivnosti i dalje se obavljaju bez gužvi ili bilo kakvih problema", kazala je Bagarić.

Za takve rezulate, kako je kazala, zaslužan je cijeli kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo, ali i Granične policije BiH, UIO BiH, Kontrole letenja, te brojnih drugih kolektiva koji djeluju na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo.

Godišnja skupština Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 7. do 9. maja u Sarajevu će okupiti oko 80 delegacija i tri hiljade predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih dužnosnika, te predstavnika organizacija civilnog društva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti