Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Zbog koronavirusa najveće štete u turizmu i ugostiteljstvu

Turizam i ugostiteljstvo su među privrednim granama koje će najviše pretrpjeti štete zbog novonastale situacije.

17.04.2020. 07:42 / Izvor: Akta.ba

Turizam i ugostiteljstvo su među privrednim granama koje će najviše pretrpjeti štete zbog novonastale situacije, jer se i prema projekcijama Svjetske turističke organizacije navode gubici u turizmu od 300 milijardi dolara u ovoj godini na svjetskom nivou.

Ovo je rečeno na sastanku, koji je putem video linka organizovao ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Staša Košarac, a u kojem su učestvovali i ministrica za turizam i zaštitu okoliša Federacije BiH Edita Đapo, te predstavnici Olimpijskog centra  „Jahorina“, JP „ZOI 84“, Turističke organizacije RS, Turističke organizacije Grada Trebinje i turističkih zajednica Kantona Sarajevo i HNK.

"Razgovarano je o daljnjoj koordinaciji nadležnih institucija i organizacija s ciljem zajedničkog rada na smanjenju negativnih uticaja širenja epidemije virusa korona na turistički sektor kako bi se sačuvala radna mjesta i rad privrednih subjekata u turizmu i ugostiteljstvu", saopćeno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS-a.

Potvrđeno je da je u RS, već pokrenut projekt Turističke organizacije RS-a, koji ima za cilj da građanima približi značaj ostvarivanja turističkih putovanja u svojoj zemlji, te da će o ovome biti više riječi u narednom periodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti