Zbog nerazumijevanja Elektroprivrede Bosnaplast bez struje

01.03.2013. 11:27 / Izvor: eKapija.ba

Zbog nerazumijevanja rukovodstva Elektrodistribucije Bihać prekinut rad Bosnaplasta u Bosanskom Petrovcu.

Zbog nerazumijevanja rukovodstva Elektrodistribucije Bihać prekinut je rad Bosnaplasta u Bosanskom Petrovcu. Iznenadno isključenje struje, zbog neuplaćenih 15 % od ukupnog računa za januar mjesec 2013 godine, prekinulo proizvodnju, uzrokovalo materijanu štetu a radnicima oduzelo osnovno pravo-pravo na rad.

"Trideset tri radnika tvornice Bosnaplast  do jučer su radili u četiri smjene, a danas tvornicu gledaju s druge strane kapije koja je voljom jedne institucije ili jednog pojedinca, postala dijelom velike porodice sive stvarnosti privrede Unsko-sanskog kantona. Problem postaje veći kada se uzme u obzir činjenica da je Bosnaplast d.d.  jedan od najvećih potrošača električne energije na području Unsko-sanskog kantona i da mjesečno u tu svrhu redovno vrši uplate u prosjeku 50 hiljada maraka", priopćili su iz ove kompanije.

Navode da konkretno za mjesec januar 2013. godine račun za električnu energiju iznosi 39.439 KM od čega nije uplaćeno 5.889 KM. Smatraju da se oglušujući se na molbu menadžmenta za razumijevanje, preovladali su "neki" interesi i egzistencija 33 radnika i njihovih porodica stavljena je u drugi plan.

Zato se pitaju koji su to prioriteti i  dokle će samovolja pojedinaca u institucijama  uništavati i ovo malo privrede što uspješno radi i egzistira uprkos najvećoj poslijeratnoj krizi.

Navode da menadžment Bosnaplasta d.d sa radnicima neće dozvoliti da ovakve pojave stanu na put dugogodišnjem radu, stvaranju i izgradnji odnosa sa poslovnim partnerima i tržištem a naročito ugrožavanju egzistencije svojih porodica. "Međutim, smatramo da je ovo problem društva i da bi se vladajuće strukture trebale pozabaviti institucijama i pojedincima koji dovode preduzeća i radnike u situaciju kakva je trenutno u Bosnaplastu", ističe se u priopćenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti