Zbog ograničenog kretanja zaposleni će morati imati potvrdu poslodavca

10.11.2020. 14:49 / Izvor: Akta.ba
Zbog ograničenog kretanja zaposleni će morati imati potvrdu poslodavca

Krizni štab FBiH objelodanio je nove mjere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva koje će biti na snazi od 23:00 do 05:00.

Krizni štab FBiH objelodanio je nove mjere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva koje će biti na snazi od 23:00 do 05:00.

Kako je saopćio Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH i član Kriznog štaba, odluka stupa na snagu od sutra.

"Svi koji rade u tom periodu moraju imati potvrdu poslodavca da rade", poručio je on.

Napomenuo da nije ograničen rad transporta, rad benzinskih pumpi, rad života uopće.

"Gledamo i pazimo na ekonomiju, iako radimo u zdravstvu. Sve mjere su na stolu i donose se u skladu sa epidemiološkom situacijom", istakao je Čerkez. 

Kako je kazao, određene mjere tek sada daju rezultate te se nadaju da će i ove danas saopćene donijeti rezultate.

"Jako malo nam fali da situaciju u roku od mjesec dana dovedemo na normalnu situaciju. Nedostaje nam podrška i poštivanje mjera i svi moramo bit odgovorni", poručio je. 

Istakao je da je mnogo je zaraženih na poslu zbog čega su donijeli mjere o radu od kuće i kliznom radnom vremenu i niz drugih radnih mjera koje onemogućavaju taj bliski kontakt.

"Ako ne poštujemo ove sada mjere, onda ćemo morati donijeti gore i rigoroznije koje će imati posljedice za ekonomiju, ali se poslije toga ne možemo pitati zašto ostajemo bez posla i bez života.  Bez ekonomije nema zdravstva, ali ni zdravstva nema bez zdravih ljudi. Moramo svi dati napor kao što smo to činili ona dva mjeseca na početku pandemije",  poručio je on.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti