Zbog planova širenja na tržište Federacije BiH "Telekom Srpske" vjerovatno mijenja ime!

21.05.2007. 09:54 / Izvor: 24sata.info
Zbog planova širenja na tržište Federacije BiH 'Telekom Srpske' vjerovatno mijenja ime!

Izvršni direktor za strategiju i razvoj "Telekoma Srbije" Predrag Ćulibrk potvrdio je da će najkasnije do sredine juna jednokratno i u cjelosti biti uplaćeno 646 miliona EUR za kupovinu 65 odsto državnog kapitala "Telekoma Srpske".

On je novinarima rekao da je "Telekom Srbije" za 30. maj 2007. zakazao potpisivanje ugovora sa Siti bankom, koja bi od 4. do 8. juna 2007. trebalo da uplati novac.

"Možemo očekivati do sredine juna cio proces u vezi transakcije sredstava bude završen", rekao je Ćulibrk nakon sjednice Skupštine akcionara "Telekoma Srpske".

On je dodao da je usvajanjem novog Statuta "Telekoma Srpske" otvoren put za priliv značajnih sredstava za Republiku Srpsku, izrazivši očekivanje da će ta sredstva biti utrošena na unapređenje privrede i otvaranje novih radnih mjesta.

Ćulibrk je najavio da će "Telekom Srbija" dolaskom na tržište RS nastaviti sa unapređenjem razvoja "Telekoma Srpske" i istakao da će korisnik i u budućem periodu biti u centru pažnje.

Na pitanje da li se zbog planova širenja na tržište Federacije BiH razmišlja o promjeni naziva kompanije "Telekom Srpske", Ćulibrk je rekao da se razmatra ideja o uvođenju nekog novog brenda, ali da konačna odluka o tome još nije donesena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti