ZDK odobrila subvenciju dijela plaće za mart za još 435 radnika

15.05.2020. 16:31 / Izvor: Fena
ZDK odobrila subvenciju dijela plaće za mart za još 435 radnika

Javni poziv je otvoren 25 dana, a krajnji rok za dostavljanje zahtjeva je 6. juni.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je četvrtu po redu odluku o odobravanju sredstava subvencije dijela plaće za mart u iznosu 88.305 KM za 435 uposlenika u 41 pravnom subjektu i 106 fizičkih osoba, kojima je rad zabranjen naredbama Federalnog štaba civilne zaštite.

Broj zaposlenih kojima je do sada odobrena subvencija Ministarstva za privredu u visini polovice minimalne plaće za mart tom odlukom je povećan na 1.159.

"U toku je obrada preostalih zahtjeva, tako da pripremamo nove odluke o odobravanju subvencije. Iduće sedmice krenut će isplata dosad odobrenih subvencija.", rekao je ministar za privredu ZDK Zlatko Jelić.

Ove sedmice objavljen je javni poziv za dodjelu subvencije za mjesec april u visini minimalne plaće u FBiH, a subjekti kojima je odobrena subvencija za mart nisu dužni ponovo dostaviti traženu dokumentaciju, nego samo zahtjev za dodjelu subvencije.

Pravo na subvenciju imaju poslovni subjekti koji nisu otpuštali radnike od 29. februara do 31. marta, te koji su izmirili dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa do 29. feruara.

Javni poziv je otvoren 25 dana, a krajnji rok za dostavljanje zahtjeva je 6. juni, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti