ZDK: Potpisan ugovor o izgradnji zgrade Općinskog suda u Tešnju

18.11.2008. 14:17 / Izvor: Fena
ZDK: Potpisan ugovor o izgradnji zgrade Općinskog suda u Tešnju

Ministar za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona Miroslav Penko i predstavnica građevinskog preduzeća "Geosonda" d.o.o. Zenica Nevenka Vidaković potpisali su 18.11.2008. godine u sjedištu ZDK-a Ugovor o izgradnji zgrade Općinskog suda u Tešnju.

Potpisivanju ugovora vrijednog 790.000 KM prisustvovali su premijer ZDK-a Miralem Galijašević, načelnik Općine Tešanj Adem Huskić, i predsjednik Općinskog suda u Tešnju Zdravko Popović.

„Izgradnju zgrade Općinskog suda površine 767 metara kvadratnih, koja će imati deset sudnica, jednu krivičnu sudnicu, prostorije za stručne saradnike, zemljišno-knjižni ured, upisni ured i druge, finansirat će Vlada ZDK-a. U izradi projekta s 25.000 KM učestvovao je USAID. Rok za završetak radova je 175 dana od ulaska u posjed, a očekujemo da će temeljac biti postavljen 24. novembra“, izjavio je ministar Penko.

Premijer ZDK-a Miralem Galijašević rekao je da je njegova vlada opredijeljena da stvori uvjete za što kvalitetniji rad neovisnog sudstva i tužilaštva, a podsjetio je i da je prošle godine budžetskim sredstvima ZDK-a izgrađena zgrada Općinskog suda u Visokom.

Zadovoljstvo što će nakon stogodišnjeg rada u prostorijama Općine Tešanj, njegov grad dobiti novu zgradu suda, izrazio je i tešanjski načelnik Adem Huskić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti