Zejčirović: E-kadrovanje je budućnost zapošljavanja

28.01.2014. 17:05 / Izvor: Fena

Osnovni cilj internet portala BoljiPosao.com je unapređenje tržišta rada uvezivanjem poslodavaca i posloprimaca, izjavila je danas direktorica portala Aida Zejčirović na prezentaciji planiranih aktivnosti kompanije.

Osnovni cilj internet portala BoljiPosao.com je unapređenje tržišta rada uvezivanjem poslodavaca i posloprimaca, izjavila je danas direktorica portala Aida Zejčirović na prezentaciji planiranih aktivnosti kompanije.

Ona je dodala da je jedna od njihovih aktivnosti i unapređenje HR (Human Resources) službi kao osnovnih faktora na tržištu rada.

"Od ove godine smo u vlasništvu kompanije TCM Adria, koja je član grupacije Trader Media East (TME) koja djeluje u Rusiji, te u centralnoj i istočnoj Evropi. TME, čiji je većinski vlasnik Dogan Holding iz Turske, zapošljava 3.190 ljudi u devet zemalja, ima 163 printana naslova sa 4,8 miliona čitalaca mjesečno, kao i 25 portala s 20 miliona jedinstvenih mjesečnih posjetitelja", pojasnila je Zejčirović.

Istakla je da su im ove promjene dale veliki elan da bh. tržište rada dovedu makar na nivo susjedne Hrvatske i da ga osposobe za moderno posredovanje u zapošljavanju.

Zejčirović je pozvala poslodavace i posloprimce da im se obrate ako imaju bilo kakve probleme u selekciji e-kadrovanja i dodala da su spremni da dođu na bilo koju adresu ako je određenoj kompaniji potrebna prezentacija njihovih usluga ili da organiziraju besplatne radionice za obučavanje mladih kako da koriste sistem.

"E-kadrovanje je budućnost zapošljavanja i mi želimo da što više prezentiramo tu uslugu našem tržištu", potcrtala je Zejčirović.

Najavila  je da namjeravaju promovrati deficitarna zanimanja u saradnji sa strukovnim školama da bi mladim koji završavaju osnovnu školu ta zanimanja učinili privlačnim.

"Također, poslodavci mlađi od 30 godina koji traže radnike mogu koristiti usluge našeg portala besplatno, a uskoro ćemo ponuditi i besplatnu pravnu pomoć za sve kojima je potrebna, a ne mogu je priuštiti", kazala je Zejčirović.

Apelovala  je na osobe koje traže posao da obrate pažnju na koje oglase se javljaju zbog mogućih prevara, pogotovo za poslove u inostranstvu.

"Mi se trudimo da provjerimo sve poslodace prije objavljivanja oglasa a ako naknadno utvrdimo da je poslodavac sumnjiv takve oglase ukidamo. Najsigurnije je ako se radi o zemlji s kojom BiH ima ugovor o razmjeni radnika, onda je lakše dobiti i radnu dozvolu, a ostale je najbolje izbjegavati", rekla je Zejčirović.

Voditeljica prodaje Sanela Totić rekla je da BoljiPosao od nove godine ima novi dizajn i platformu te poboljšane usluge i za poslodavce i za posloprimce.

Ona je precizirala da u bazi imaju više od 5.000 poslodavaca, više od 47.000 biografija, a da mjesečno bude objavljeno 300 do 400 oglasa s više pozicija.

"Privredna komora Kantona Sarajevo pozdravlja napore svoje članice BoljiPosao.com da unaprijedi svoje poslovanje, te novim uslugama poveća karijernu osviještenost i stepen zaposlenosti, što je za svaku pohvalu u ovim teškim uvjetima privređivanja", istakla je Mubera Kadrić, direktorica Centra za razvoj poduzetništva, evropske integracije i poslove s inozemstvom PKKS.

FENA/eKapija.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti