Vijesti

Željeznice FBiH i Intereuropa dogovorili prevoz 750 kontejnera poluprerađenog drveta za Japan

02.08.2007. 09:59 / Izvor: Oslobođenje

Željeznice Bosne i Hercegovine i Intereuropa dogovorili su 01. avgusta 2007. prevoz 750 kontejnera poluprerađenog drveta za Japan. Smajo Šećkanović, izvršni direktor za poslove željezničke operative je izjavio da će slijedom tog dogovora sedmično prema Pločama biti otpremljena kompozicija od dvadesetak vagona poluprerađenog drveta upakovanog u kontejnere.

Tvornica bojlera iz Breze (u vlasništvu švedskog investitiora) zainteresovana je da Željeznice FBiH preuzmu prevoz njihovih gotovih proizvoda do samog sjevera Švedske. Ovaj zahtjev obrazložen je činjenicom da prevoznici u cestovnom prometu (kamioni) ne mogu dobiti potreban broj dozvola za međunarodni transport.

Šećkanović je kazao da su ove željeznice u posljednja dva mjeseca uspjele povećati promet tereta zahvaljujući i činjenici da je iz Ploča prema cementarama u Kaknju, Lukavici i Našicama iz ove Hrvatske luke prevezeno oko 100.000 tona klinkera – osnovnog produkta za proizvodnju cementa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti